Stryktipset

Stryktipsförslag 24 juni 2012

stryktipset

En ny stryktipsvecka är här med som sig bör på sommaren endast svenska matcher. Spelstopp för stryktipset den här vecken är på söndagen på grund av att det är midsommarhelg. Som vanligt hittar ni analyser av varje match samt stryktipsförslag nedan. Håll till godo och lycka till!

1. Hammarby – Öster (X)
Hammarby har gått dåligt en längre tid och har haft mycket svårt att få till det hemma på Söderstadion. Man har endast vunnit en av sina sju senaste och senast man vann hemma var 24 april i år. Man får klara sig utan avstängde mittfältaren Sebastian Castro-Tello men får tillbaka både ledaren i interna skytteligan Christophe Lallet samt backen Marcus Törnstrand. Nu får man serieledande Öster på besök, ett lag som har överträffat alla förväntningar i år och leder serien efter 13 omgångar med 12 vinster och 1 oavgjord. Bortalaget får tillbaka backen Mario Vasilj här efter avstängning men ett litet frågetecken finns för en annan försvarare, Elmin Nurkic.

2. Assyriska – Umeå (1)
Assyriska har gått sämre än väntat i år och ligger först på 10:e plats i tabellen. Det är framförallt på bortaplan man haft problem och hemma i Södertälje är man fortfarande obesegrade.
Umeå FC har endast lyckats plocka 6 poäng på hela säsongen och har får svårt att hänga kvar i serien i år. Nu har man dock hela truppen till sitt förfogande i och med att Jonas Wallerstedt avtjänat två matchers avstängning. Speldjävulen trots trots det att man får det mycket tufft här.

3. Varberg – Brage (X)
Varberg åkte på en rejäl propp borta mot Brommapojkarna senast (1-5) och fick dessutom backen Tommie Persson utvisad, han är därmed avstängd här. Detsamma gäller för backkollegan Anders Karlsson som åkte på sin tredje varning för säsongen mot BP. Hemma på Påskbergsvallen har man dock varit starka i år där man har fyra segrar på sex matcher.
Brage har varit starkare på bortaplan än hemma i år och blandar och ger både när det gäller spelkvalitet och resultat. Man får här tillbaka rutinerade mittbacken Niklas Sandberg och har inga andra nya skador eller avstängningar. Varberg har förutom avstängningarna även en hel del skador i laget så det finns klar skrällvarning och tvåan får hänga med i stryktipsförslaget.

4. Värnamo – Brommapojkarna (X)
Värnamo har som väntat haft det tufft i år efter att ha tappat en rad tongivande spelare inför säsongen. Man ligger sist i tabellen och det är svårt att hitta ljuspunkter i det här läget.
Brommapojkarna gjorde en mycket fin insats senast när man körde över Varberg hemma på Grimsta. Man har dock haft det betydligt tuffare på bortaplan men med Pablo Pinones-Arce tillbaka i laget (hattrick senast) ser det ändå ganska ljust ut. Här får man klara sig utan backenb Mauricio Albornoz annars är det samma trupp som mot Varberg. BP ska ses som klara favoriter.

5. Eskilstuna City – Syrianska Kerburan (1)
Eskilstuna åkte på en rejäl smäll senast när man fick stryk med 1-7 mot svaga IFK Luleå. Det lär därför vara ett rejält revanschsuget lag som tar emot Syrianska på hemmaplan i eftermiddag.
Syrianska har haft extremt stora problem med både skador och avstängningar och ställde i stort sett upp med ett B-lag senast. Man får nu tillbaka Manhal Muqdisi och Yakub Budur från avstängningar men Narsai Shaba  fick sitt tredje gula kort senast och får därmed stå över. Matias Bulun och Mikael Zaytoun kan kanske vara med i truppen men det är ändå svårt att tro på ett stukat Syrianska här.

6. IFK Luleå – Sirius (2)
IFK Luleå chockade alla senast genom att vinna med hela 7-1 hemma mot Eskilstuna trots att man hade Robin Östlund, Jacob Westman och Simon Brännström borta. Alla tre missar även dagens match när starka Sirius kommer på besök. Man har varit dugliga på hemmaplan i år men får det ändå tufft i dag.
Sirius har gått bra och ligger tvåa i tabellen. Man var redan innan säsongen en av förhandsfavoriterna och har hittills motsvarat förväntningarna. Man har inga nya avstängningar eller skador som stör och ska ses med bra chans här.

7. Sandviken – Enköping (1)
Sandviken har två raka segrar och fin form för dagen. Man tar nu emot ett svagt Enköping som ännu är poänglösa på bortaplan. Hemmalaget har två vassa offensiva spelare i Emil Wigren och Björn Berglund och ska vara favoriter här. Nykomlingen Enköping har nämligen haft det tufft i år och ligger näst sist i tabellen. Man har mittfältaren Ernesto Ferreira skadad och saknar även Mtaka Simba, Heradi Simba och Philip Wikman. Tillbaka är Philip Zamayeri men visst får man det mycket svårt här.

8. Vasalund – Frej (1)
Vasalund har hysterisk form för dagen och har hela sju raka segrar. Det har gjort att man nu är leder serien och hemma har man ännu inte förlorat. Frej startade säsongen starkt men har nu haft det jobbigare en tid. Man saknar nu backen David Higgs på grund av avstängning och anfallaren Dragomir Draganov som är skadad. Speldjävulen tror hårt på Vasalund här och spikar ettan i stryktipsförslaget.

9. Karlstad – Sylvia (X)
Karlstad har ännu inte vunnit på hemmaplan och måste nu se till att plocka en trepoängare för att inte hamna för långt efter lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Sylvia har haft problem på bortaplan och har endast en seger där så här långt. På förhand känns det här som en lurig match och alla tecken plitas ner på stryktipset.

10. Kristianstad – Örgryte (2)
Kristianstad har två raka förluster och har problem med både skador och avstängningar. Emanuel Svensson och Christopher Tapper Holter är avstängda medan Richard Sandström och Enes Smaljovic är småskadade och tveksamma till spel.
Örgryte är ännu obesegrade i serien och hoppas kunna förlänga den sviten i dag. Laget har inga nya skador eller avstängningar i dag och X2 här på stryktipset ska räcka långt.

11. Limhamn Bunkeflo – Gauthiod (1)
Limhamn tog äntligen en seger senast efter åtta matcher i rad utan en trepoängare. Det gör att man nu är endast tre poäng bakom Norrby strax över nedflyttningsstrecket och det är nu mer positiva tongångar i laget.
Gauthiod har stora problem med både skador och avstängningar och det är därför imponerande att man tagit fyra poäng på sina två senaste matcher. Emil Svensson (provträning med Brage) och Fredrik Gustafsson (allergi) kommer inte medverka mer under våren och Pontus Nilsson, Christian Luisa och Victor Forsblad är skadade. Jonas Larsson kan dock vara tillbaka.
Liten fördel för LB07 här anser Speldjävulen.

12. Sleipner – Lund (1)
Sleipner ligger sist i tabellen och har haft problem med skador hela våren. Nu ser det dock äntligen bättre ut och det rapporteras om en mycket bra träningsvecka för laget. Man får tillbaka giftige kenyanen Sunday Eyenga från avstängning samt Mischell Miljevic och Josef Haddad från skador. Dessutom har Carl Svensson och Peter Skoog ytterligare en träningsvecka i benen så de bör vara ett strå vassare här.
Lund har inlett säsongen vasst och leder serien efter 10 spelade omgångar. Senast åkte man dock på pumpen borta mot Gauthiod. Nu får man tillbaka mittfältaren Mårten Nordbeck från avstängd men får samtidigt klara sig utan backen Andreas Persson som fick rött kort senast. Lund är jättefavoriter här men Speldjävulen höjer ett varningens finger för hemmalaget.

13. Kristianstad – Vittsjö (1)
Kristianstad har två raka förluster på slutet och har haft svårt att imponera på hemmaplan i år. Man hade tre spelare med i landslagstruppen mot USA och Japan och har trots allt ett bra lag på pappret.
Nykomlingen Vittsjö har överraskat de flesta i år och ligger på tredje plats i tabellen efter tre raka segrar. Man har ett mycket giftigt anfallspar i amerikanskan Danesha Adams (6 mål) och Sofie Andersson (8 mål) och går inte att räkna bort här. Helgarderingen ligger nära till hands på stryktipset.

Stryktipsförslag 24 juni 144-raders R-system

Stryktipsförslag 24 juni 144-raders R-system

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mest lästa

To Top