Chansliret

Monaco – ett vettigt skrälltips

Monaco har stått för en extraordinär vändning efter att ha legat i botten av tabellen när halva säsongen var spelad. Det var då den ryske affärsmannen Dimitry Rybolovlev klev in och köpte klubben och satsade rejält på spelarinköp i övergångsfönstret i januari. Det har också givit resultat då laget har nu 10 raka ligamatcher i rad utan förlust, varav fem raka segrar. Man har gjort en hel del ändringar i försvaret vilket gjort att man bara släppt in tre mål på sina åtta senaste matcher. Det har också betytt att före detta lagkaptenen Petter Hansson nu är förpassad till läktaren. Segern mot Le Havre senast (för övrigt rekad här på bloggen) innebär att man nu endast är fem poäng bakom Troyes på uppflyttningsplats till Ligue 1. Det som verkade vara en utopi för bara ett par månader sedan kan nu alltså bli möjligt – spel i högstaligan nästa säsong. Laget fullkomligt sprudlar av självförtroende och man har inga skador eller avstängningar på nyckelspelare inför dagens bortamatch mot Clermont. Man har dessutom nye anfallaren Ibrahima Touré i kalasform, senegalesen har endast gått mållös i tre av de 12 matcher han har spelat för klubben och har stått för hela 9 mål så här långt.

Clermonts historia är tvärtemot vad vi har sett hos Monaco. Efter en fantastisk inledning på säsongen låg man ledde länge serien och det är först på senare tid som formen har sviktat, i takt med att man fått spelare skadade. Man ligger fortfarande fyra i tabellen och är definitiv med i racet om uppflyttningsplatserna (3 lag går upp), men tittar man alltså på formtabellen är det alltså ganska dyster läsning. Man har endast vunnit en av sina tolv senaste matcher och har flera nyckelspelare på skadelistan. Framförallt är det försvaret som är drabbat där fyra mer eller mindre ordinarie backar missar kvällens match – dessa är Charley Fomen, Cédric Avinel, Jacques Salze och Cédric Bockhorni. Inte nog med det så saknar man även anfallaren Romain Armand. Man får förvisso tillbaka bäste målskytten Jean-Francois Riviere, som varit borta ett tag med en bruten fot, men han kommer inte att spela från start.

Oddsen är fortsatt höga på bortaseger och därför känner Speldjävulen att den förtjänar en plats på bloggen. Medelinsats spelas på raka 2:an, men DNB (Draw No Bet – insatsen tillbaka vid oavgjort) på Monaco till 2.10 är inte heller fel.

Fredagens program ser för övrigt ganska intressant ut, så det lär bli minst ett spel till här och ett par till på Twitter – missa inte att bli en följare där!

Liga: Ligue 2 (Frankrike)
Match: Clermont – Monaco
Speltips: 2
Odds: 3.00 @ Bet365
Högsta odds: 3.04 @ Pinnaclesports.com
Insats: 5 units
Matchstart: 20.20

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mest lästa

To Top